Οι υποψήφιοι Ελληνικής καταγωγής που εκλέγονται στο Αμερικανικό Κογκρέσο

Οι υποψήφιοι Ελληνικής καταγωγής που εκλέγονται στο Αμερικανικό Κογκρέσο

Οι εκλογές τελείωσαν , σημειώσατε την ημέρα που άλλαξε την ιστορία και δεν είναι άλλη από την 4η Νοεμβρίου 2008 όπου η Αμερική εκλέγει τον πρώτο αφροαμερικανό πρόεδρο που καταλαμβάνει την 44η προεδρική θέση. Σας μεταφέρουμε λοιπόν τα αποτελέσματα των Ελληνικής καταγωγής υποψηφίων ξεκινώντας από την Φλόριντα όπου ο Γκας Μπιλιράκης κερδίζει με 62% έναντι 36% του Μίτσελ  με καταμετρημένο το 99% των ψήφων.

Ο Γκας Μπιλιράκης γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1963 στο Γκεϊνσβιλ της Φλόριντα.Ανήκει στους Ρεπουμπλικάνους της βουλής των αντιπροσώπων, αντιπροσωπεύοντας την 9η συνεδριακή περιφέρεια του κογκρέσου στην Φλόριντα.

Στο Μέρυλαντ ο Τζον Σαρμπάνης κερδίζει με 70% έναντι 30% του Χάρις με καταμετρημένο το 100% των ψήφων.

O Τζον Σαρμπάνης εκπροσωπεί την τρίτη περιφέρια του Μέρυλαντ. Η περιφέρεια περιλαμβάνει την πρωτεύουσα Αννἀπολη και κεντρικά μέρη της πόλης της Βαλτιμόρης καθὠς και ενοτήτων των κομητειών Χάουαρντ και Βάλτιμορ.Ο Σαρμπάνης γεννήθηκε στη Βαλτιμόρη στις 22 Μαΐου του 1961 και είναι ο μεγαλύτερος γιός του πρώην γερουσιαστή Paul Sarbanes.Ο Σαρμπάνης αναζήτησε τη μια θέση του Δημοκρατικού κόμματος της τρίτης συνεδριακής περιφέρειας του κογκρέσου στο Μέρυλαντ αφότου ο υποψήφιος Μπεν Κάρντιν επέλεξε να μη θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή ώστε να προσπαθήσει να κερδίσει τη θέση του πατέρα του.

Στην Νεβάδα η Σέλι Μπέρκλι κερδίζει με 68% έναντι 28% του Βέγκνερ με καταμετρημένο το 100% των ψήφων.

Η Σέλι Μπέρκλι γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη και έχει ρίζες από την Θεσαλλονίκη. Είναι Δημοκρατικό μέλος του Αμερικανικού Οίκου των αντιπροσώπων από το 1999 εκπροσωπώντας την πρώτη συνεδριακή περιφέρεια του κογκρέσου στην Νεβάντα που περιλαμβάνει την πόλη του Λας Βέγκας.Πιστεύει οτι οι πιο σημαντικές της προτεραιότητες είναι η οικονομικά εφικτή κάλυψη υγείας για όλους τους Αμερικάνους, τα δικαιώματα των Βετεράνων και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Η Μπέρκλι είναι μία από τους υποστηρικτές της δημιουργίας νομοθεσίας για τον τζόγο μέσω ίντερνετ. Στις 10 Οκτωβρίου του 2002 η Berkley ήταν ανάμεσα στους 81 Δημοκρατικούς της βουλής που ψήφισαν υπέρ της εισβολής στο Ιράκ.

και Ντίνα Τίτους κερδίζει με ποσοστό 48% έναντι 42 του Πὀρτερ.

Η Ντίνα Τίτους είναι Δημοκρατικό μέλος της γερουσίας της Νεβάδα, και εκπροσωπεί την κομητεία τοθ Κλαρκ Κάουντι  από το 1988. Ήταν διευθύντρια μειονοτήτων ως το 1988. Είναι καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Νεβάντα.

Στο Οχάϊο όπου έχουμε περισσότερους υποψηφίους να μάχονται σε διαφορετικές πόλεις ξεκινάμε με την Τζέϊν Μιτακίδης χάνει έχοντας 36% έναντι 64% του Τέρνερ με καταμετρημένο το 100% των ψήφων.

Η Τζέϊν Μιτακίδης είναι Δημοκρατική υποψήφια για την 3η συνεδριακή περιφέρεια του κογκρέσου στο Οχαίο. Είναι μεγάλη υποστηρικτής Ελληνικών θεμάτων όπως το ζήτημα με το όνομα της FYROM, το Κυπριακό και είναι ενεργό μέλος του Αμερικάνικου Ελληνικού Ιστιτούτου.

Ο Τζιμ Τράκας με 39% έχασε την αναμέτρηση από τον Κούσινιχ που κατέλαβε το 57% με καταμετρημένο το 100% των ψήφων.

Ο Τζιμ Τράκας ήταν μέλος της πολιτειακής βουλής του Οχαϊο, και τώρα κατεβαίνει ως Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος στην 10η συνεδριακή περιφέρεια του κογκρέσου στο Οχαϊο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1987 στο Ohio State University με πτυχίο Κοινωνικών Επιστημών. Είναι μέλος του ΑΧΕΠΑ και του Αμερικάνικου Ελληνικού Ιστιτούτου.

Ο Ζακ Σπέις κερδίζει με 60% έναντι 40% του Ντέίλι με καταμετρημένο το 100% των ψήφων.

Ο Ζακ Σπέις του Ντόβερ στο Οχαίο, είναι ένας Αμερικάνος πολιτικός του Δημοκρατικού Κινήματος και ενεργό μέλος της βουλής των αντιπροσώπων στην 18η συνεδριακή περιφέρεια του κογκρέσου στο Οχαϊο.

και τέλος η Νίκη Τσόνγκας κερδίζει εφόσον αναφέρεται ότι δεν είχε αντίπαλο.

Είναι η πρώτη γυναίκα από τη Μασαχουσέτη που εξελέγη στο Κονγκρέσο εδώ κε 25 χρόνια και η πρώτη Δημοκρατική γυναίκα που εξελέγη στο Κονγκρέσο από αυτή την πολιτεία εδώ και 35 χρόνια.

NO COMMENTS

Leave a Reply